2024. április 19., péntek
FONTOS

Új kápolna Szegeden a Felsővárosi Minorita Rendházban

A május 24-én felszentelt kápolnát Szent Ferencről nevezték el. A kolostor földszintjén kialakított kápolna a szerzetesek napi imádságainak helyszínéül szolgál, ám a plébánia hívei és imacsoportjai előtt is nyitva áll. Az épületben korábban egy ideig­lenes szobában működött kápolna, most egy nagyobb termet alakítottak ki megfelelő funkciókkal.

– Ezt a hívek is meg tudják közelíteni, téli időszakban miséket is tarthatunk benne. Igényesen próbáltuk berendezni, helyet kapott benne egy 19. századi felújított nagy feszület, egy Mária-szobor és egy Deák Zsuzsanna üvegfestő művésznő által készített ólomüvegablak is, amely Szent Ferencet ábrázolja – mondta Könyves Péter kántor. A kápolnát Szent Ferencről, a minorita szerzetesek védőszentjéről nevezték el, és Assisi város bazilikájának felszentelése napján szentelték fel. Kalna Zsolt szegedi házfőnök-plébános áldotta meg a plébánia munkatársaival és segítőivel együtt, hálát adva a megvalósulásért.

A kolostor földszintjén kialakított kápolna a szerzetesek napi imádságainak helyszínéül szolgál, ám a plébánia hívei és imacsoportjai előtt is nyitva áll.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …