2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Több évtizede a gyulai sportsikerekért dolgozik Annus Andor

A gyulai sportpályán Taután Dominik magyar ifjúsági bajnok súlylökő edzését vezényli edzője, Annus Andor.

Az egykor a 3-as, illetve 5-ös iskolában tanító atlétika edző a hetvenes évek óta tevékenykedik a városban. A súlylökéssel még fiatal korban, a 60-as években találkozott Orosházán, középiskolai tanulmányai során. A sportág fortélyait már rengeteg fiatalnak próbálta átadni az évek során. Dominik és a Gyulán közéleti szereplőként is ismert edző három és fél éve dolgozik együtt.

Pedagógus pályáját később 1973-ban kezdte el Gyulán, a 80-as években pedig már a lila iskolában tanított, egészen a nyugdíjas évekig. Munkásságát egykor a városvezetés is elismerte, amikor a gyulai sportbálon az egyik legrangosabb egyéni elismerést vehette át.

A felvétel készítése során Annus Andor éppen saját életpályáját és történetét mesélte el, majd az általa oktatott sportág napjainkban tapasztalható helyzetéről is beszélt. Véleménye szerint a súlylökés rendkívül háttérbe szorult, a legtöbb fiatal a labdajátékok irányába fordulnak.

Annus Andor pályafutását bővebben is megismerhetik nézőink a Híradó után, Kézjegy című műsorunkban, ahol a sportág iránti szeretetét, valamint edzői habitusát egyáltalán nem titkolta el.

Nézze meg ezt is:

Gyorsul a járvány terjedése: 88 új fertőzött Békésben

A szerdai 13 065-ről csütörtökön 13 153-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …