2019. december 12., csütörtök
FONTOS

Minden ötödik magyar allergiás a parlagfű pollenjére

Nincs gyógyhatása a parlagfűnek, noha ennek az ellenkezőjéről is lehet olvasni, hallani – mondta a 3Témában a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi osztályvezetője. Gaálné Maráczi Gabriella kiemelte, a rendkívül allergén növény kifejezetten káros, hiszen minden ötödik ember allergiás reakciókat produkál a parlagfű pollenjére.

Magyarorságon egyre több az allergiás, ha az egyik szülő beteg, akkor 30 százalék eséllyel a gyermek is az lesz. A jelenlegi trend, vagyis hogy folyamatosan nő az allergiások száma várhatóan a közeljövőben nem fordul meg.
A légköri allergénekkel kapcsolatban a szakember a megelőzés és a személyi higiénia fontosságát hangsúlyozta. Gyakran kell kezet, hajat, ruhát, ágyneműt mosni, takarítani.

A pollenallergiával kapcsolatban a lehűlés nem feltétlenül hoz enyhülést, de az esők nagyon sokat segíthetnek. A pollenszezon után is érdemes figyelni az érintetteknek a lakáson belüli helyzetre, így a penészgombára és a poratkára.

Nézze meg ezt is:

Sporteszközökkel támogatta a Törökzugi óvodát a Gyulai Várfürdő

Új mozgásfejlesztő sporteszközöket vásárolt a törökzugi óvoda a Gyulai Várfürdő támogatásával, melyeket már használatba is …