2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A gyulai Grosics Akadémián edzősködik Muzsnay Zsolt

Pár hete új arc tűnt fel a gyulai Grosics Akadémián. Az U17-es csapat vezetését a futballberkekben jól ismert, 1965-ös születésű Muzsnay Zsolt vette át.

A romániai magyar szakember játékosként több helyen megfordult, többek között a 80-as évek végén európai élcsapatnak számító, bukaresti Steauában, majd a rendszerváltás után a Videotonban, a magyar bajnokságban a legjobb játékosnak is megválasztották.

A román válogatott tagjaként kint volt az 1990-es, olaszországi világbajnokságon, de pályára már nem lépett a 16 közé jutó csapatban. Edzőként a román elsőtől a negyedik osztályig több helyen is dolgozott.

Muzsnay Zsolt azt mondta, nem lát nagy különbséget a román és a magyar játékosok között, úgy fogalmazott, a mentalitással itt is, ott is vannak gondok, de lehet olyan közösségeket építeni, melyek kiemelkednek.

A szakember erre készülhet Gyulán is, hiszen csapatára nagy feladat vár, mivel a vezetés az első osztályú tagság kivívását várja tőle. Ehhez a kiemelt második vonal első négy helyén kell végezni olyan riválisok között, mint a Fehérvár, az UTE, a Paks, vagy a ZTE.

A csapat augusztus 24-én kezdi meg a bajnokságot a Pécs otthonában, az első gyulai meccset augusztus 31-én a Paks ellen játsszák.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …