2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a felújított Kertmegi Vadászházat

A Viharsarok kürtegyüttes műsorával vette kezdetét a Kertmegi Vadászház átadó ünnepsége szombaton, a vésztői Kertmegpusztán.

Az összesen 55 millió forintos beruházás egy 37 millió forint értékű pályázati támogatás, valamint a Vésztői Vadásztársaság 18 millió forint összegű önerejéből valósult meg. Az épületátadó kapcsolódik a Békés megyei Vadászat éve programsorozathoz, valamint előre vetíti a 2021-ben tartandó Vadászati Világkiállítást is.

“A magyar vadászat hungarikum”- fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőbeszédében. Éppen ezért az 1971-ben rendezett Vadászati Világkiállítás után 50 évvel, 2021-ben ismét megrendezik a tematikus programsorozatot a helyi értékek bemutatása és a lokálpatriotizmus erősítése érdekében.

Takács Árpád kormánymegbízott emlékeztetett, az idei a Vadászat éve Békés megyében. Melynek alapvető célja, hogy közelebb hozzák, jobban megismertessék az emberekkel a vadászatot, a vadásztársadalmat. Éppen ezért a megyei kormányhivatal térítésmentes képzési lehetőséget biztosított a vadászat iránt érdeklődőknek, valamint számtalan kiállítást és tábort szervezett.

A Településkép, közösségi tér fejlesztése elnevezésű pályázat keretein belül energetikailag korszerűsített épület felújításakor elsődleges szempont a költséghatékonyság és a takarékosság volt – fejtette ki köszöntőbeszédében Détárné Molnár Andrea, a Vésztői Vadásztársaság elnöke. Emellett nagy szerepet játszott a multifunkcionalitás, hiszen a vadászház egyben kiállítótérként is szolgál.

Az ünnepélyes átadót és az épületbejárást követően a megjelentek részt vettek a társaság hagyományos júliusi őzebédjén.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …