2024. április 19., péntek
FONTOS

Alt Norbert: Galbács Mihály nem tagja a Fidesznek

Közleményben jelezte a mai sajtótájékoztatóval kapcsolatban a Fidesz gyulai szervezetének vezetője, Alt Norbert, hogy Galbács Mihály kizárási eljárás lefolytatása nélkül a mai napon tett bejelentésével automatikusan elveszítette tagsági jogviszonyát, a továbbiakban nem tekinthető a gyulai Fidesz alapszervezet tagjának, így arra hivatkozni a jövőben nem tud.

“A mai napon hivatalossá vált, hogy Galbács Mihály a baloldali pártok színeiben kíván részt venni az előttünk álló önkormányzati választásokon, amelyet délelőtt egy baloldali pártok által szervezett sajtótájékoztatón jelentett be. Szövetségünk frakciója Galbács Mihályt már korábban kizárta soraiból a labdarúgás terén kifejtett kétes és korrupciógyanús ügyletei miatt. Vállalhatatlan közéleti magatartása oda vezetett, hogy június hónapban szövetségünk közgyűlése a kizárását is kezdeményezte a Fidesz területi választmányának elnökségénél. Szövetségünk alapszabályának értelmében

„Kizárási javaslat nélkül megszűnik annak a tagnak a tagsági viszonya, aki – a Szövetségen belül arra felhatalmazott testülettel történő előzetes egyeztetés és annak hozzájárulása nélkül -, az Európai Parlamenti, az országgyűlési, vagy az önkormányzati választásokon bármely más szervezet képviseletében, vagy független jelöltként, akár egyéniben, akár listán jelölteti magát a Szövetség hivatalos jelöltjével szemben. A tagsági viszony a jelöltként történő hivatalos bejelentés napján szűnik meg.”

Ennek értelmében Galbács Mihály kizárási eljárás lefolytatása nélkül a mai napon tett bejelentésével automatikusan elveszítette tagsági jogviszonyát, a továbbiakban nem tekinthető a gyulai Fidesz alapszervezet tagjának, így arra hivatkozni a jövőben nem tud.”

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …