2024. április 20., szombat
FONTOS

Átadták a Gyulai Tankerületi Központ felújított épületét

14 településen összesen 16 oktatási intézmény újult meg a közelmúltban a Gyulai Tankerületi Központban közel 3 milliárd forintból.

Ezek a fejlesztések elsősorban a tanulást segítő terek megújulását segítették, ezt követően pedig a tankerületi központ épületére került a sor. A munkafolyamatok még az új tanév kezdete előtt befejeződtek, és augusztus 23-án a korszerűsített épület átadása következhetett.

A beruházás elsődleges célja az intézmény fenntartási költségeinek a csökkentése és a környezetvédelem volt. A több, mint 77 millió forintos fejlesztés során teljes energetikai fejlesztést végeztek el, megtörtént a nyílászárók cseréje, a tetőn a régi palettákat újra cserélték, melyre felkerülhettek az új napkollektorok.

Az 1931-ben épült Gyulai Tankerületi Központ főépülete közel 40 dolgozónak biztosít munkaterületet napjainkban, immár korszerű körülmények között.

A köszöntőbeszédeket követően a nemzeti színű szalagot is átvágták az épület főbejáratánál. Ezután a jelenlévők belülről is megtekintették az épületet, az itt dolgozók először járhatták körbe felújított munkahelyüket. Az épületben – amellett, hogy akadálymentesítve lett – egy új helyiséget, egy konferenciatermet is kialakítottak, ahol a továbbképzéseknek szeretnének helyet biztosítani. Az udvaron ezentúl kialakított parkolórész és megújult külső fogadja az ide érkezőket.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …