2024. március 29., péntek
FONTOS

A Gyulai Várfürdőben edzőtáboroznak a válogatott paraúszók

A Gyulai Várfürdő két héten át ad otthont a válogatott paraúszók edzőtáborának. A pécsi és a Vasas úszószakosztályaiból öt versenyző érkezett Gyulára annak érdekében, hogy minél eredményesebben teljesíthessenek a szeptemberi világbajnokságon. Jancsik Árpád edző elárulta, ez az utolsó edzőtábor a londoni világverseny előtt. Ennek érdekében az úszók naponta kétszer egy órát töltenek a vízben, valamint egy óra szárazföldi erőnléti edzésen is részt kell venniük.

A táborban részt vevő Konkoly Zsófia 14 évesen szerzett bronzérmet a rioi paralimpián. Akkor döntötte el, hogy 2020-ban Tokióból már aranyéremmel szeretne hazatérni. Az ehhez vezető út egyik állomása a londoni világbajnokság, ahol a 17 éves versenyző öt számban áll majd rajthoz. A célja pedig az, hogy legalább kettőben döntőt úszhasson. Konkoly Zsófia elárulta, a testvére miatt kezdett el úszni.

Iván Bence ezüst és bronzérmes Európa-bajnok úszó kifejtette, immár öt éve sportol versenyszerűen, ahogy mindig, az idei világversenyen is a legjobb eredmény elérésére törekszik.

A Vasas sportolói közül az Európa-csúcstartó, paralimpiai ezüst és bronzérmes Pap Bianka, a több, mint nyolcvanszoros magyar bajnok Illés Fanni, valamint a 17-szeres junior magyar bajnok, és négyszeres felnőtt magyar bajnok Száraz Evelin készül a Gyulai Várfürdőben.

Jancsik Árpád edző elárulta, a londoni világbajnokság kiemelten fontos abból a szempontból is, hogy a versenyzők ezáltal kvalifikálhatják magukat a 2020-as Tokiói paralimpiára.

A gyulai edzőtáborban a világbajnokság előtti utolsó simításokat rutinszerűen végzik mind az edzők, mind a sportolók. Ezt követően a kellő pihenésre koncentrálnak majd, hogy a világversenyen a legjobb formájukat hozhassák.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …