2024. április 16., kedd
FONTOS

Erősítik a pénzügyi tudatosságot a mozgáskorlátozottak

A Magyar Nemzeti Banktól nyert 4,3 millió forintot a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesülete. A pénzből egy olyan oktatássorozatot szerveznek, mely a pénzügyi tudatosságot erősíti. Az erről szóló hírt Gyulavári György projektmenedzser jelentette be a csütörtök délelőtti, gyulai sajtótájékoztatón.

A következő időszakban, ez év végéig 35 úgynevezett pénzügyi instruktort képeznek ki Gyulán, ők aztán a saját településükön adják tovább az ismereteket. Az első oktatást már augusztusban megtartották, a részvevők év végéig havonta találkoznak.

Az eseményen Alt Norbert alpolgármester emlékeztetett, a 2008-ban kezdődő gazdasági válság mutatott rá, hogy Magyarországon is nagy szükség van arra, hogy az emberek legalább az alapvető pénzügyi ismeretekkel tisztában legyenek.

A Magyar Nemzeti Bank egy korábbi fogyasztóvédelmi jelentése szerint hazánkban nem csak a megfelelő banki felvilágosítás hiánya jelenti a problémát, de a hitelt felvevő családok jelentős része pénzügyileg sérülékeny, illetve a magyar lakosságra jellemző pénzügyi tájékozatlanság is komoly gondokat okozhat.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …