2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 08. 29

Témák:

– Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait az augusztusi rendkívüli testületi ülésen. Ezt követően több Helyi Építési Szabályzat módosításáról is döntött a grémium, köztük a déli ipari terület is szerepelt, ahol az Airbus Helicopters alkatrészgyár fog épülni. A módosítás elfogadása azt jelenti, hogy akár már ősszel hozzákezdhetnek az engedélyes tervek elkészítéséhez.

– A pénzügyi tudatosság erősítésén munkálkodik a mozgáskorlátozottak dél-alföldi egyesülete. A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, egy pályázat révén széles körben terjeszthetik az ismereteket.

– A feljutásért küzdő ETO FC Győrt fogadta szerda este a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A csapat utolsó fürdővárosi találkozóját játszotta a Grosics Akadémia center pályáján.

– A napokban érkezett vissza a levéltárba egy restaurált rovásadó összeírás kötet, mely a szarvasi birtokosok adatait tartalmazza. A 79 oldalas dokumentum nagy segítséget nyújthat akár a családfakutatók, akár a gazdaságtörténet-kutatók számára.

– Tizenegy gyorshajtót mért be a rendőrség traffipax készüléke szerda délután, másfél óra alatt a 44-es számú főúton, Békéscsaba és Gyula között. A szabálysértő autóvezetők között volt, aki 191 km/óra sebességgel hajtott, de több autónál mértek 145 km/óra feletti sebességet is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …