2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait

Elsősorban határidős ügyekről tárgyalt az augusztusi rendkívüli ülésen a gyulai képviselő-testület. Az ülés első perceiben a gyulai Helyi Választási Bizottság tagjait választották meg.

A határozati javaslatot egy nem szavazat ellenében fogadták el, így a bizottság tagjává Novák Amanda Nikolettát, Rostás Laurát, Ködmön Zsoltot, valamint póttagjává Becseiné Lock Gabriella Mártát és Jakucs Jánost választották. A szavazást követően eskütétel következett.

Ezután a Helyi Építési Szabályzat módosításáról tárgyalt a grémium, elsőként a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona tömbjére vonatkozóan. Az intézmény fenntartója korszerűsíteni szeretne, a jelenleg hatályos jogszabályok szerint pedig csökkenteni kell az egy helyiségben elhelyezkedett személyek számát. Emiatt a korszerűsítés során csökkenteni kell az ellátási helyek számát is, azonban, hogy ez csupán kis mértékben történjen meg – hiszen jelenleg is közel 100 jelentkező vár az intézményben való elhelyezésre – az ingatlan Honvéd utca felőli területének beépítését tervezik megvalósítani. Ennek érdekében fogadták el a Helyi Építési Szabályzat módosítását a képviselők, így a beruházás elkezdődhet.

Az ülésen ezután újabb építési szabályzat módosítás került terítékre, a déli ipari területre vonatkozóan, ahol az Airbus Helicopters alkatrészgyár épülhet. Korábban lakossági fórumon ismertették a beruházással kapcsolatos dokumentumokat. A ma is gazdasági, részben kereskedelmi ipari területet egy erdősáv keresztezi, melynek felszámolása szükséges a gyár építéséhez, ez pedig a város szerkezeti tervének a módosítását jelenti.

Görgényi Ernő polgármester a napokban facebook oldalán már a helikopteralkatrész gyár látványterveit is megosztotta, a helyi építési módosítás elfogadása pedig azt jelenti, hogy akár már ősszel hozzákezdhetnek az engedélyes tervek elkészítéséhez.

Az európai parlamenti választás, illetve az októberi önkormányzati képviselő és polgármesteri választás lebonyolítására 2 millió forint állt rendelkezésre a költségvetésből, melyből a korábbi esemény során kicsivel több, mint 1,2 millió forintot felhasználtak. Az őszi feladatok miatt a helyi önkormányzat további 1 millió forinttal növelte meg választási keretét.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …