2024. április 19., péntek
FONTOS

Megnyitották a tanévet a felújított román iskolában

A gyulai román iskolában szeptember 2-án, hétfőn rendeztek tanévnyitó ünnepséget. Az intézményben összesen 450 tanulóval indulhat el a tanév, közülük 34 első osztályos kisiskolás kezdi meg tanulmányait, a gimnázium 9. osztályába pedig 47 tanuló nyert felvételt. Az elmúlt évhez képest több, mint 30-cal nőtt az iskola létszáma, az elmúlt 5 évhez viszonyítva pedig 140-nel.

Az eseményen szóba került a felsőoktatásba jelentkező diákok kötelezettsége is, nekik már nyelvvizsgával kell rendelkezniük a sikeres felvételihez. Az iskolában szeretnék elérni, hogy a diákok akár több nyelvből is igazolni tudják nyelvtudásukat középiskolai tanulmányaik végén.

Az intézményben a nyáron is zajlott a munka, az épület egyes részei ugyanis korszerűsítésen estek át. 50 millió forintos kormányzati forrásból megújult az iskola előtere és díszterme, valamint több folyosó burkolatát is kicserélték. Az évnyitó ünnepségen Soltész Miklós államtitkár is részt vett, aki beszédében a fiatalokhoz és a szülőkhöz közvetítette gondolatait.

A köszöntő beszédek végén az iskolában megújult belső tereket is megtekintették a jelenlévők, és az elsősök is elkezdtek ismerkedni az új környezettel.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …