2024. április 23., kedd
FONTOS

Átadták a felújított Szent Miklós parkot Gyulán

2018. december 4-én a fejlesztés és a munkálatok kezdeti stádiumában tették le az alapkövet a Szent Miklós parkban. Az egykor az Almásy kastély parkjához tartozó, történelmi jelentőségű terület 254 millió forintból újult meg.

Hétfő késő délután a Himnusz hangjait követően Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a Szent Miklós park rehabilitációját az Almásy-kastély oldalszárnyának átalakításával együtt, valósítják meg. A kiírásra összesen huszonhárom önkormányzat pályázott, melyek közül összesen öt részesült támogatásban, köztük Gyula is.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, fontosnak tartja a gyulai vár és környéke rehabilitációját, beleértve a Szigeterőd-programot is.

Az eseményen részt vett Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, aki hangsúlyozta, Gyula hivatása a turisztika, a fürdő, a pihenés. Hozzátette, újabb és újabb lehetőségeket nyújtanak a családoknak, az egyházaknak, a gazdasági-, kulturális- és sportélet szereplőinek, a köznevelésben dolgozó közösségeknek, a szociális szférában dolgozóknak, városokban, falvakban élőknek egyaránt.

Az esemény végén Kovács József, Orbán Balázs, és Görgényi Ernő szalagátvágással átadták a felújított Szent Miklós parkot, ezt követően pedig a Royal Dixieland Band koncertje szórakoztatta a megjelenteket.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …