2021. március 9., kedd
FONTOS

Bemutatkoztak: a DK a gyulai baloldal vezető ereje

Összeállt a baloldali csapat az őszi, önkormányzati választásra – jelentették be az Erkel gimnázium előtt, szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Jelöltjeik egy kivételével a Demokratikus Koalíció színeiben méretik meg magukat, de több szervezet, köztük az MSZP is támogatja őket.
Képviselőként Duskáné Molnár Gabriella, Máthé Zoltán, Szathmáry Zsolt, Lebenszky Attila, Borek András, Hurguly Attila, Nikula Flóra, Leel-Őssy Gábor és Király Erika indul. Az egyetlen kivétel a kettes körzetben Pomuczné Nagy Ildikó, aki függetlenként, a DK és a Kossuth Kör támogatásával lép színre.

Teljes ellenzéki összefogást szeretett volna Gyulán a DK, ez azonban az elmúlt hónapok tárgyalásai ellenére sem valósult meg – mondta a szervezet helyi megbízottja, Lebenszky Attila. A Jobbik mellett a Gyulai Városbarátok Körének képviselő-testületi megnyilvánulásait is kritikával illette, mondván, utóbbi szervezet öt év alatt egyetlen egyszer ment szembe a várost vezető Fidesszel, ez pedig a Dózsa György utcai híd állapota volt.

A polgármesteri tisztségért Leel-Őssy Gábor indul, aki a közélet védelme mellett a zöld infrastruktúra fejlesztését jelölte meg legfőbb programpontjuknak.

Az eseményen Vargáné Balázs Magdolna, az MSZP helyi vezetője bejelentette, hogy támogatják az ellenzéki polgármester-jelöltek előválasztását. Mint mondta, egy hónap elegendő idő lehet arra, hogy ezt lebonyolítsák, ebben az esetben pedig csak egy jelölt állna szemben Görgényi Ernővel, a Fidesz jelöltjével.

Nézze meg ezt is:

Békéscsabán is bővítene a Gyulahús

A helyi lakosság megszólítására fókuszált az előző hetekben a Gyulahús, a gyulai háztartásokba eljuttatott szórólapokkal …