2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az anyatejes táplálás előnyeit hangsúlyozták Gyulán

Kötetlen hangulatban kezdődött csütörtök délelőtt, a Vigadóban az anyatejes világnapi rendezvény. A gyerekek és az anyukák a szőnyegen játszva vártak a kezdésre.

Az eseményen elhangzott, a gyermeküket anyatejjel tápláló anyák aránya alapvetően stagnál, noha ennek a táplálási módnak a tápszerrel szemben számos előnye van.

Az anyatej erősíti az immunrendszert, hatékony a betegségek ellen, és elmélyíti az anya és a csecsemő közötti kapcsolatot.

Az anyatejes táplálás hátránya a tápszerekkel szemben, hogy a jelentősebb cégek számára nem bír reklámértékkel, nincs mit eladni rajta. Ezért nehéz támogatókat találni, és többek véleménye szerint a média sem áll teljes mellszélességgel az ügy mellett. Gyulán az önkormányzat viszont magáénak érzi a kezdeményezést, ezért is rendezik meg évek óta ezt a programot.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint súlyos gondokat okoz az anyatej hiánya. Ezért indították el az Anyatejes Táplálás Világnapját, amivel a gyermekek egészségének fontosságára hívják fel a figyelmet.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …