2021. március 1., hétfő
FONTOS

Birtokba vették a családok a Szent Gellért Fórumot

A Kormorán együttes is fellépett vasárnap a szegedi Szent Gellért Fórum családi napján. Az eseményre a Békés, Csongrád és kisebb részt Jász-Nagykun-Szolnok megyét lefedő Szeged-Csanádi Egyházmegye közösségeit várták. Napközben hat színpadon zajlottak koncertek.

A komplexum több létesítményből áll, a nyolcezer ember befogadására alkalmas stadion mellett egy többfunkciós csarnok, edzőpályák, tenisz- és kézilabdapálya és gyermekjátszótér szolgálja az embereket.

Délután a stadion gyepén a Magyar Katolikus Válogatott és a Fradi Öregfiúk csaptak össze. Ez volt az első labdarúgó mérkőzés az impozáns létesítményben, a találkozót a papok csapata 2-0-ra nyerte.

Ezután következett a megnyitó ünnepség. Koltay Gábor rendezésében megidézték a honfoglalást, István koronázását, majd a Csanádi püspökség 1030-as megalapítását, melynek élére Szent István király fiának, Imre hercegnek a nevelőjét, Gellértet nevezte ki püspöknek, a létesítmény az ő nevét viseli.

A komplexum nemcsak sporttal kapcsolatos feladatokat fog ellátni, hanem számos más funkciót tölt majd be. Az esemény vasárnap kora este Szentmisével zárult, melyet Kiss-Rigó László püspök mutatott be.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …