2024. július 21., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 09. 10.

Témák:

– 2000 után idén ismét Gyulán rendezte meg éves vándorgyűlését a Magyar Nemzeti Levéltár. A háromnapos programsorozat alatt elsőként a levéltár és a közigazgatás megújuló kapcsolatáról tanácskoztak, de a város történetéhez szorosan illeszkedve a fürdőkultúra, gyógyturizmus történetéről is értekeztek.

– 5 polgármester jelölt indul az október 13-ai, önkormányzati választáson. A Fidesz-KDNP jelöltje Görgényi Ernő, a Gyulai Városbarátok Köre delegáltja Durkó Károly, a Demokratikus Koalíció színeiben Leel-Őssy Gábor, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál Galbács Mihály teljesítette a jelöltállításhoz kapcsolódó aláírásgyűjtést, valamint egy független polgármesterjelöltje is van a városnak Pomuczné Nagy Ildikó Anna személyében.

– Kivételes dolog, ha valaki értékén tudja kezelni a könyveket, ha valaki a tartalom mellett a szépségre is tekintettel van. Ilyen ember volt néhai Fodor Lajos, aki jelentős gyűjteményt hagyott a gyulai bibliotékára.

– A napokban közgyűlést tartott a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete. Az Erkel Ferenc Művelődési Központban aktuális ügyekről tanácskoztak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 07. 09.

Témák: – Július 15-én elkezdődik a már hagyományos Hetedhét Játékváros Gyulán. Kedden elkezdődtek az előkészületek …