2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 09. 13.

Témák:

– Folytatódik a gyulai belváros rehabilitációja – jelentette be Görgényi Ernő polgármester az Erkel téren megrendezett, pénteki sajtótájékoztatón. Közel 97 millió forintból megújul többek között a Százéves cukrászda terasza, valamint az Erkel szobor környezete, ahová visszaállítják az eredeti kovácsoltvas kerítést.

– “Irodalmi párosok és páratlanok, avagy magányos műfaj-e az irodalom?” – ezt a kérdést járja körül a harmadik alkalommal, Gyulán megrendezett Előretolt Helyőrség Szabadegyetem. A rendezvény célja a hazai és határon túli magyar tehetségek felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése.

– Az ötödik helyen végzett az “Év fürdője 2019” szavazáson a Gyulai Várfürdő. Kun Miklós kiemelte, a felmérés megmutatja, hogy a létesítményt továbbra is szeretik a vendégek.

– A szlovákiai Nagyfödémes 15 tanulóját látták vendégül csütörtökön, a Bay Zoltán Általános Iskolában. A Határtalanul projekt keretén belül idelátogatott diákok a nap folyamán felavatták az iskola “Dicsőségfáját”, interaktív fizikaórán vettek részt, valamint ellátogattak a Gyulavári Kastélyba is.

– Heten megsérültek mikor összeütközött egy traktor és egy kisbusz Dobozon.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …