2021. január 26., kedd
FONTOS

Elkezdődött a gyulai református templom felújítása

Hétfőn tartott megbeszélést a gyulai református templom építési bizottsága, mely az első olyan ülés volt, ahol megvitatták az épületfelújítás teljes menetét.

Hosszú éveken át tartó tervezés eredménye a 2017-ben, a Tiszántúli Református Egyházkerület által nyert pályázat, melynek köszönhetően még idén megújulhat a gyulai templom. Az összesen 180 millió forintos beruházás által teljes mértékben korszerűsítik az épület tetőszerkezetét, fejtette ki Baráth János lelkipásztor. A tető egyik oldalán ugyanis annyira meggyengült a felhelyezett lemezréteg, hogy folyamatos beázásokkal küzdöttek.

A templom belsejében, a karzatfeljáró alatt pedig egy vizesblokkot alakítanak ki, emellett kiépítik a digitális orgona, valamint az online közvetítés helyét is. Baráth János elárulta, vasárnap tartották az idei utolsó istentiszteletet a templomban, ezt követően az egyházközösség tagjai a Kálvin utcai gyülekezeti házban gyakorolhatják hitüket. A nagy érdeklődésre való tekintettel minden hónap második vasárnapján két istentiszteletet tartanak majd.

A felújítás a projekt feltételei értelmében december 31-éig befejeződik, így a gyülekezet a következő évet már biztosan a korszerűsített templomban tölti.

Nézze meg ezt is:

Egy hónapon át látható a József Dezső Szakkör kiállítása a Vigadóban

A tavaly nyáron készített tájképeikből válogatott a József Dezső Szakkör nyolc tagja a Magyar Kultúra …