2021. március 3., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 09. 16.

Témák:

– Elkezdődött a gyulai református templom felújítása. A 180 millió forintos beruházásnak köszönhetően év végére a templomtorony és a teljes tetőszerkezet megújul, kicserélik az ablakokat, beépítik az új, digitális orgonát.

– “A múlt dicsősége, a jelen munkálkodása és a jövő reménysége ez az épület” – fogalmazott Takács Árpád kormánymegbízott szombat délelőtt Csorváson, a Hudák Kúria átadó ünnepségén. A közel 279 millió forintos beruházásnak köszönhetően renovált épületben jelenleg a család nemzeti viseleteit, szőtteseit állítják ki, később pedig viseletkészítő képzéseket tartanak majd.

– Dobos István egykori gyulai pilóta történetét dolgozta fel legújabb kötetében a Gyulai Évszázadok Alapítvány. A 160 oldalas könyv a kiváló pilóta életét és világháborús történeteit mutatja be. A hivatalos bemutatóra szeptember 25-én kerül sor Gyulán.

– Immár 12. alkalommal rendezték meg a hagyományőrző Németvárosi szilválekvárfőzést és a szilvalekváros sütemények versenyét. A gyümölcsöket pénteken már kimagvalták, szombat reggel pedig reggel 7 órakor alágyújtottak a négy nagy rézüstnek, hogy délutánra elkészülhessen a lekvár, melyet folyamatosan kavarni kell.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2021. 02. 25.

Témák: – A járvány miatt szűk körben, röviden zajlott Gyulán a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Görgényi …