2024. április 19., péntek
FONTOS
Áron Csiszér Mellékletek15:05 (18 perccel ezelőtt) címzett: én Harminc csapat főzött a román gasztronómiai fesztiválon https://youtu.be/009Abk7C1y4

Harminc csapat főzött a román gasztronómiai fesztiválon

Változatos ízesítésű marha- és sertéspörkölt főtt szombaton az Országos Román Gasztronómiai Fesztiválon, a Várkertben. Az immár tizenötödik alkalommal megrendezett versenyre harminc csapat nevezett, így összesen közel négyszázan készítettek finomabbnál finomabb fogásokat.

Ahogy az előző években, úgy idén is volt, aki a főétel helyett inkább desszertet készített. A Kétegyházi Román-Magyar Egyesület tagjai például több, mint 800 szilvalekvárral és túróval töltött süteményt kínáltak a jelenlévőknek.

Kozma György, a Magyarországi Románok Önkormányzata hivatalvezetője elárulta, a fesztiválra több határon túli településről, valamint az ország három megyéjéből, Békésből, Csongrádból és Hajdú-Biharból érkeztek versenyzők. Számos egyesület nem az első alkalommal vett részt a fesztiválon, hiszen rendszeres látogatói a gyulai rendezvényeknek. A hazai románság így kötetlen formában találkozhatott, szórakozhatott miközben gasztronómiai képességéről is tanúbizonyságot adott.

A fesztivál hangulatát emelték a zenés, táncos fellépések és a közös ebéd, melyet nem csak a győztes ételekből szolgáltak fel.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …