2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gazdasági kapocsként szolgálhatnak a határmenti települések

Kedden tartottak lakossági fórumot a közelgő önkormányzati választás jelentőségéről Kétegyházán. Az eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő bemutatta a független, Fidesz KDNP támogatásával a polgármesteri címért induló Rákócziné Tripon Emesét, aki több mint tizenhárom éve tagja a helyi önkormányzatnak, jelenleg pedig alpolgármesterként végzi munkáját.

Az eseményen Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár kifejezte támogatását a polgármesterjelölt személye mellett. Kiemelte, a kormány számára is nagy jelentőséggel bír az olyan határhoz közeli települések támogatása, mint amilyen Kétegyháza. A közelmúltban például számos gazdasági és infrastrukturális fejlesztés zajlott a helység vonzáskörzetében, melynek köszönhetően a települési utak 85%-a vált korszerűvé. Ezen kívül felére csökkent a munkanélküliek száma. Tuzson Bence elárulta, a jövőben is tervben vannak az út- és az oktatási intézmények, valamint a gazdálkodás fejlesztése annak érdekében, hogy Kétegyháza gazdasági kapocsként szolgálhasson.

Az önkormányzati választás tétje az is, hogy a települések megválasztott vezetői milyen mértékben lesznek képesek élni a felkínált lehetőségekkel, támogatásokkal szem előtt tartva a lakosság igényeit.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …