2024. április 19., péntek
FONTOS

Cukorbeteg gyerekek iskolakezdését támogatja a Diaboló Alapítvány

A napokban különleges alkalomnak adott otthont az új gyermekdiabétesz szakrendelő, itt rendezték ugyanis a Diaboló tanévnyitónak.

A Diaboló Alapítvány már több éve támogatja a cukorbeteg fiatalok tanévkezdését, beleértve a felsőfokú tanulmányaikat kezdő vagy folytató diákokat is.

A tanévnyitón H. Nagy Katalin csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos köszöntötte a megjelenteket. Az alapítvány idén egy új kezdeményezéssel, az úgynevezett Diaboló Becsengető-programmal várta az általános és középiskolás cukorbeteg gyermekeket. Valamennyien 25.000 forintos támogatásban részesültek. A felsőoktatásba járó tanulók közül idén Gyöngyösi Dóra, Varga Dzsenifer és Schneider Dávid vehettek át Diaboló tarisznyát, benne 50.000 forinttal és szerencsehozó pénzérmével.

Az adományok átadása során elhangzott, az elmúlt években mintegy 10 diabéteszes fiatal kezdhette meg egyetemi éveit a Diaboló Tarisznya-program segítségével.

A Diaboló Alapítvány jótékonysági bálja jövő tavasszal lesz, ugyanakkor még ebben az évben is több olyan programot szerveznek, ahol lehetősége lesz mindenkinek támogatni a diabéteszes gyermekeket.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …