2021. március 8., hétfő
FONTOS

Telt házas premierre készült a Toldi film stábja

Egyedi lehetőségként tekintett az az 50 fős stáb a Toldi film forgatására, akik három hónap alatt készültek el Arany János költeményének megfilmesítésével – mondta Kónya István alpolgármester, aki a film producereként vett részt a munkafolyamatokban.

A Gyulán és Nagyszalontán forgatott Toldi modern stíluson alapul, erről egy korábbi sajtótájékoztatón Baranyai Tamás rendező számolt be. A filmben olyan neves művészek is szerepet kaptak, mint Koncz Gábor és Reviczky Gábor, ugyanakkor rengeteg fiatalnak biztosítottak lehetőséget a szereplőválogatás során, köztük a címszerepet játszó fiatalember, Berndt Richárd számára is.

Határon túli részről a filmben megjelenik többek között Nagyszalontán a Csonka torony vagy Arany János szülői háza is, emellett az itthoni forgatási helyszínek között a gyulai vár, a vár előtti Csónakázó-tó, de az Almásy-kastély is helyszíne egy-egy jelenetnek.

A péntek esti premier előtt dupla telt házas vetítésre készültek a délelőtti konferencián résztvevők.

A premieren való részvételt regisztrációhoz kötötték, a helyek azonban gyorsan beteltek, a késő délutáni és esti vetítés is telt házas volt. Nem kell aggódniuk azonban azoknak sem, akik ezután szeretnék látni a Toldi filmet, hiszen több vetítés is várható.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Omerta – Hallgatások könyve

Dézsi János ezúttal Tompa Andrea: Omerta – Hallgatások könyve című kötetét mutatja be.