2024. április 25., csütörtök
FONTOS

250 hallgató kezdte meg az új tanévet a Gál Ferenc Főiskolán

A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karán a gyulai és a szegedi intézményt figyelembe véve összesen 250 hallgató kezdte el a 2019/2020-as tanévet. Ebből a létszámból 64 diák idén kezdte meg felsőfokú tanulmányait, három alapszakon.

A napokban megtartott tanévnyitó ünnepségen Görgényi Ernő polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. A főiskola legújabb hallgatói az ápolás- és betegellátás alapszakon, szociális munka alapszakon és egészségügyi szervező alapszakon kezdik el tanulmányaikat.

Homoki Andrea, az Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékánja elmondta, hogy a jelentkezők létszáma nőtt a tavalyi tanévhez képest, ezen belül is jó hír, hogy többen választották a kar nappali tagozatait.

Népszerűek voltak a diplomára épülő posztgraduális továbbképzések, mind a gyulai és szegedi intézményben. Kozma Gábor rektor szerint az előttünk álló tanév a gyulai felsőoktatás további erősödéséről fog szólni.

A 2019/2020-as tanévben a tanulók létszámát tekintve is erősödött a Gál Ferenc Főiskola, ebben közrejátszhat, hogy a gyakorlati lehetőségek száma is növekedett.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …