2019. november 21., csütörtök
FONTOS

Elismerték Gyula energiahatékonyságát

Zöld város programunk újabb rangos elismerése: nyertünk a Virtuális Erőmű Program energiahatékonysági kiválósági pályázatán.

Szerdán Görgényi Ernő polgármester a Parlamentben vehette át az „Energiahatékony Önkormányzat 2019” címet. A Virtuális Erőmű Program Áder János köztársasági elnök által fővédnökölt, és az Európai Bizottság által a legjobb 3 uniós energia-hatékonysági program egyikének választott program.

A partnerek „bebankolják” a megvalósított beruházásaikhoz tartozó megtakarított vagy megújuló alapon termelt energiát és üvegházhatású gáz megtakarítást, melyet a szakértők erőművi kapacitásra számítanak át egy egyedülálló, megtakarításokból felépülő virtuális erőműben.

A díjat ez elmúlt években önkormányzatunk által megvalósított energetikai korszerűsítésekért és a megújuló energiát alkalmazó technológiák (napelem, geotermikus energia, stb.) használatáért kaptuk. Áder János köztársasági elnök a New York-i ENSZ klímacsúcson is méltatta a Virtuális Erőmű Programot.

Nézze meg ezt is:

16 tagú delegáció képviseli Békés megyét Pekingben

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nemrég Pekingben járt, ahol újabb együttműködési megállapodásokat írt alá. …