2021. március 9., kedd
FONTOS

Faludy György szabadságélménye került elő a könyvtárban

A Gyulai Művészklub tagjai adták meg az alaphangulatot a könyvtárban rendezett előadáson, ahol a 90 éves korában elhunyt Faludy György Kossuth-díjas magyar írót, költőt ismerhették meg jobban a résztvevők. A Faludy-est egyik előadója Dávid Péter gimnáziumi tanár volt, aki a költő szabadságélményéről beszélt. Elhangzott, a fogságban töltött idők nagyban kihatottak költészetére is.

Faludy György szerelmi életére talán sokan emlékezhetnek, hiszen utolsó párját, Kovács Fannyt 2002-ben vette feleségül, ő 65 évvel volt fiatalabb nála. A költő ezzel még inkább megosztó személyiséggé vált a közéletben. Fodor György előadása során az író mindhárom párkapcsolatát érintette

Faludy György élete során Párizsban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Londonban, Firenzében és Máltán is élt, el lehet mondani róla, hogy világutazó volt, az említett helyszínek mellett még rengeteg országban járt. Nyugalomra a világháború lezárása után sem lelhetett Magyarországon, a cenzúra miatt a rendszerváltásig minden verse tiltottnak számított.

Nézze meg ezt is:

Jól reagáltak az intézkedésekre az általános iskolákban, a virágboltok még hétfőn nyitva lehettek

  A kormány múlt heti bejelentését követően egy ideig aggódhattak a virágárusok, hogy mihez kezdenek …