2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 09. 25.

Témák:

– Oroszországban rendezték meg ebben az évben a szakmák olimpiájaként is ismert WorldSkills versenyt, ahol 2 Békés megyei fiatal is képviselte hazánkat. Az őszi időszakban új szakképzési törvény várható, mely az OKJ-s képzéseket is jelentősen átalakítja. Mindezekről Mészárosné Szabó Anna a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője számolt be a 3Témában.

– Összesen 300 gyulai nyert kisebb-nagyobb, kertészettel kapcsolatos ajándékokat. Az ő nevüket a város tíz helyszínén sorsolták ki.

– Faludy György Kossuth-díjas magyar író, költő szabadságélménye és szerelmi élete került a középpontba Dávid Péter és Fodor György előadásában. A gyulai könyvtárban rendezett Faludy-esten a Gyulai Művészklub tagjai elevenítették fel a 90 éves korában elhunyt költő sajátos világát.

-“Bűn, büntetés, kegyelem a történeti forrásokban” címmel rendez konferenciát szombaton a levéltár. A Kutatók éjszakáján három olyan előadással készülnek az intézmény munkatársai, melyek helytörténetileg is jelentős, új információkkal szolgálnak.

– Szexuális szolgáltatást nyújtó nők közvetítésével foglalkozó családot fogtak el a Békés megyei rendőrök. A nyomozás eddigi adatai szerint a lőkösházi párnak és fiaiknak egy öcsödi nő is segített abban, hogy olyan nőket találjanak, akiket kizsákmányolhatnak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …