2021. február 26., péntek
FONTOS

A körforgalomban való közlekedés szabályait sajátították el az óvodások

Táncos és verses műsorral készültek a Béke sugárúti óvodások a már hagyománnyá vált közlekedési témahéten. A megnyitóbeszédet követően pedig pillanatokon belül kerékpárokra pattanva, rendőr felügyeletével bemutatták, hogyan kell szabályosan, egymás testi épségét nem veszélyeztetve közlekedni.

A nagycsoportosok a hét során elsajátított ismereteikről adtak számot az óvoda parkjában. Mivel nemrég készült el a Béke sgt., Eötvös és Árpád utca kereszteződésénél a körforgalom, ezért ebben az évben az óvodások azt tanulták meg, hogy mire figyeljenek oda, ha a rendkívül forgalmas csomópontban közlekednek.

Miközben a nagyok a körforgalomban tekertek, a fiatalabbak futókerékpárral, rollerrel és pótkerekes biciklivel közlekedtek a szlalompályán. Szilágyi Ferencné tagintézmény-vezető elárulta, a gyerekek részt vehettek különböző értelemfejlesztő játékokban is.

A záró eseményen a nagycsoportos gyerekek számot adva a témahét során szerzett ismereteikről, rendőri irányítás mellett kerékpároztak a forgalomban.

Nézze meg ezt is:

Pénteken is kedvezőtlen adatok születtek, 82 új fertőzött Békésben

13153-ról pénteken 13235-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma Békés megyében. …