2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Díjakkal ünnepelték az Idősek Világnapját

A szenior táncosok műsora indította az Idősek Világnapjához kötődő Városi Idősek Napi rendezvényt szeptember 27-én. Az est folyamán több program is szórakoztatta az ünneplőket, a sztárfellépő Korda György és Balázs Klári volt, előtte azonban még többen is szerepet kaptak a színpadon. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester is köszöntőt mondott, aki az idősek élettapasztalatának fontosságára mutatott rá.

A Városi Idősek Napján minden évben köszöntik az év nagymamáját és nagypapáját, ez idén sem maradt el. Ezen a téren egy kisebb módosítást végeztek a szervezők, hiszen ezúttal nem a felnőttek, hanem maguk az unokák döntötték el, kik a legjobb nagyszülők. Erre a célra pályázatot írtak ki az általános és középiskolás tanulóknak. Az Év Nagymamájaként Pákozdi Istvánnét, az Év Nagypapájaként Pomázi Ferencet köszöntötték.

A nagyszabású városi rendezvényen idén is átadták a Pándy Kálmán Megyei Kórház és a Szent István Egyetem Egészségtudományi Intézete által alapított ,,Diploma Honoris” díjat. 2019-ben Nagy Endréné közel 40 éves kórházi munkáját ismerték el, aki 1960-ban kezdte el ápolói pályafutását Gyulán. Ő az évek során több osztályon is megfordult, majd a pszichiátrián közel 10 évet dolgozott osztályvezető főnővérként.

A díjazás egy megható történettel ért véget, Gál Benett 2019 tavaszán elhunyt nagypapájáról írt levelében a szervezőknek az Év Nagypapája pályázaton. Nikula György posztumusz díját unokája vehette át az eseményen.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …