2024. április 19., péntek
FONTOS

Tematikus egészség és sportnap a Dürer iskolában

Idén 2019. szeptember 27-én 10. alkalommal tartották meg a hagyományos egészségnapot a Dürer iskolában.
Korábban egy pályázathoz kapcsolódóan került megrendezésre az alsósokat megmozgató, egészséges életmód fontosságát hangsúlyozó iskolai rendezvény, amely idén kibővülve, az Európai Diáksport napjához csatlakozva alsósoknak és felsősöknek egyaránt színes programokat kínált.

A reggeli bemelegítő torna után, melyen az intézmény minden diákja részt vett, az alsósok a helyes fogápolás, kézmosás, higiénia és tisztálkodás „tudományát” sajátíthatták el. Interaktív foglalkozáson bővíthették tudásukat az Okosdoboz program által, valamint vidám kisfilmek és előadások erősítették meg azt, hogy miért is fontos a mozgás és az egészséges táplálkozás az életünkben. Gyakorlatban aerobic oktató és gyógytornász segített ellazítani a gyermektestek elfáradt izmait.

Eközben a felsősök három helyszínen forgószínpad szerűen sportolhattak. Sorversenyek, biciklis akadálypálya, dobó és ügyességi gyakorlatok valamint labdajátékok és tartásjavító torna várta az osztályokat. Az Európai Diáksport Napja rendezvényhez csatlakozva a 4-7. évfolyamosok bevonásával teljesítettük a vállalt 2019 méteres futótávot.

A délután folyamán az ötödik évfolyamosok osztályból igazi közösségé kovácsolódva részt vehettek a „Sárgulási bál” közösségépítő játékain, ahol sport- és szellemi megmérettetéseket követően igazi „felsős” düreresekké avatták őket.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …