2024. március 29., péntek
FONTOS

Idén is muzsikált az erdő a Körösök völgyében

Pénteken a Csigakertben vette kezdetét a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozat.

A program alapvető szemlélete tizenhat évvel ezelőtt fogalmazódott meg a létrehozókban, azóta pedig már országos szintűvé nőtte ki magát. Így minden évben három helyen, köztük a Körösök völgyében is megrendezik a környezettudatosságra és fenntarthatóságra összpontosító eseményt. Mindezt az erdő és a művészetek, a zene összekapcsolásával kívánják elérni. A Csigakertbe látogatók például az idei rajzpályázat legjobb 25 pályaművéből álló kiállítást tekinthették meg.

Kárpát-medence szerte az általános iskolákból és óvodákból több, mint 600 pályaműt neveztek, a szakmai zsűri ezekből választotta ki a legjobbakat. A városi esemény célja az volt, hogy a gyulaiakat kicsalogassák az erdőbe. A kiállításmegnyitót követően az érdeklődők természetismereti élménysétán vehettek részt.
Szombaton pedig a Városerdőn folytatódott az összművészeti programsorozat, melyre több százan látogattak el.

Az erdőben kézműves játszóházzal, bábszínházzal és vásári fajátékokkal fogadták a gyerekeket. Míg a felnőttek átadhatták magukat a szimfonikus zenekarok és kórusok dallamainak. A szombati események egyidejűleg a regionális Erdők Hete nyitórendezvényeként is szolgált.

Az alábbi képsorokon pedig láthatjuk ahogy a a város önkormányzata, a DALERD Zrt. valamint a Muzsikál az Erdő Alapítvány háromoldalú megállapodást köt, melyben írásba is foglalják a két program alapvető szellemiségének támogatását. Hiszen az Erdők Hete illetve a Muzsikál az erdő egyaránt az erdők és a helyi értékek védelmét, a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot helyezi a középpontba.

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke kiemelte, ha a jelenlegi életvitel szerint éljük mindennapjainkat, az társadalmi, gazdasági és környezeti katasztrófához vezet, mely hosszú távon lehetetlenné teszi a földi életet. Éppen ezért a művészet segítségével szeretnének utat mutatni az emberek számára.

A művészetek és a zene ahhoz is hozzájárul, hogy a mindennapi élet lelki gondjaiból kiszakadva az emberek levezessék a felgyülemlett feszültséget.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …