2024. április 24., szerda
FONTOS

Kézjegy: Gyarmathy Zsoltné

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Gyarmathy Zsoltné nyugalmazott pedagógust József Dezső díjjal ismerték el.

Az orosz-német nyelvszakos tanár először a hármas, ma Implom iskolában kezdte pályafutását, majd három évvel később az Erkel Ferenc Gimnáziumban folytatta az oktatást. A nyelvtudásának azonban a Ditzingennel való testvérvárosi kapcsolat kialakításában is nagy hasznát vették.
Gyarmathy Zsoltnét először csak arra kérték fel, hogy mutassa be a várost a delegációnak, később azonban, ahogy fogalmazott, csak arra lett figyelmes, hogy már kilencszáz ember előtt tolmácsolja a városvezetők párbeszédét.

Kereskényi Miklós, nyugalmazott igazgató felidézte azt, hogy nem csak a két város, hanem a ditzingeni iskola és az Erkel Ferenc Gimnázium között is partnerkapcsolatot létesítettek, melyet Gyarmathy Zsolnté közbenjárásának köszönhettek. Az erkelesek így számos kiránduláson, intézménylátogatáson, különböző kulturális programon vehettek részt gyarapítva nyelvtudásukat.

A városért tett munkájáért Ditzingenben és Gyulán is kitüntették. Erről, valamint a pedagógusi pályafutásáról, a külföldön szerzett élményeiről bővebben Kézjegy című műsorunkban hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …