2024. március 29., péntek
FONTOS

Elkészült az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti szakasza

 

Jelentős fejlődést hozhat az M44-es szerdán átadott, 62 kilométeres szakasza egy hatalmas térségnek – hangsúlyozta a szerdai, Kardosnál megtartott átadó ünnepségen Mosóczi László. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett, az a beruházást teljes egészében finanszírozó kormányzat célja, hogy Magyarország bármely településéről fél órán belül el lehessen érni egy négy sávos utat. A fejlesztésekre 2024-ig 320 milliárd forintot szán a kormányzat. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy ennél a beruházásnál utoljára 2002-ben adtak át hosszabb útszakaszt, az az M3-as Füzesabony-Polgár közötti 65 kilométere volt.

Az eseményen az érintett térség országgyűlési képviselői és kormánymegbízottai is beszédet mondtak. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Boldog István többek között arról beszélt, hogy ez a beruházás jelentős, pozitív hatással lesz az itt élők életére. Herczeg Tamás megvalósult álomnak nevezte a projektet, Dankó Béla pedig emlékeztetett, a kulcsfontosságú tiszaugi hidat az első Orbán-kormánynak köszönhetően korszerűsítették, ennek a programnak az előkészítését pedig a Domokos László vezette megyei önkormányzat kezdte el.
Berkó Attila, Jász-Nagykun Szolnok megye kormánymegbízottja arra hívta fel a figyelmet, hogy az M3-as megépítése a Felső-Jászságban robbanásszerű fejlődést hozott, ez várhat az M44-es által érintett területekre is. Takács Árpád hangsúlyozta, Békés megye immár végérvényesen bekapcsolódhat az ország vérkeringésébe.

A Kondoros és Tiszakürt közötti, 62 kilométeres szakasz elkészültével 25 perccel hamarabb lehet Békéscsabáról Budapestre érni – mondta Nagy Róbert Attila. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt vezérigazgatója azt mondta, 2021-re fejeződhet be a Kondoros és Békéscsaba közötti, 18 kilométer megépítése, és ugyanebben az évben várható a Tiszakürt és Lakitelek közötti 10 kilométer fejlesztése is. Jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik a Lakitelek és Szentkirály közötti 5 kilométerrel kapcsolatban, itt jövőre kezdődhet meg a kivitelezés. A Szentkirály és a majdani M8-as közötti utat jó esetben 2022-ben építhetik meg.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …