2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Fejlesztésekről számoltak be a baptista szociális intézmények

A Magyarországi Baptista Egyház, illetve a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában lévő szociális intézményeket érintő módszertani pályázatról esett szó a Gyulán rendezett konferencián.

A témák során négy időseket ellátó intézményt érintettek, ahol a közelmúltban egy uniós pályázatnak köszönhetően tudtak végrehajtani fejlesztéseket. A konferencia ennek a projektnek a záró eseménye is volt, ahol az elvégzett munkát értékelték. A szociális szférában dolgozó baptista szervezetek képviselői az ország több pontjáról érkeztek az Erkel Hotelbe.

A módszertani szervezetfejlesztési pályázat a szolgáltatások számára szakmai fejlesztési lehetőséget biztosított az elmúlt másfél évben. Az elvégzett munkának köszönhetően egy korszerűbb, innovatív módszertani alapelvek és szorosabb együttműködés segíti a jövőben a baptista szociális szolgáltatók munkáját. Ezt Serafin József szociális baptista egyházi módszertani vezető mondta.

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat a szociális területen lévő valamennyi ellátást biztosítja intézményeiben. Tevékenységük szinte lefedi az ország egész területét, szerepet vállalva az idős, a hajléktalan, szenvedélybeteg vagy többek között a fogyatékkal élő személyek gondozásában.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …