2021. március 2., kedd
FONTOS

Svájc helyett a börtönbe – letartóztatta a bíróság a kötegyáni zsarolót

A Gyulai Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves kötegyáni férfi letartóztatását, aki még augusztus végén zsarolt meg egy méhkeréki férfit – tájékoztatott Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

A gyanúsított 2019. augusztus 28-án telefonon kereste meg a sértettet és személyes találkozót kért tőle a Méhkeréket Újszalontával összekötő úton található mázsaháznál. Amikor a sértett megérkezett a helyszínre, a gyanúsított megkérte, hogy üljön be a kocsijába és Újszalonta felé indult. A gyanúsított az út során megöléssel fenyegette meg a sértettet, amennyiben nem fizet a részére 500.000.-Ft-ot, a férfi ugyanis azt állította, hogy őt egy másik kötegyáni férfi bérelte fel gyilkosságra, akinek a feleségével a sértett összeköltözött, ha azonban megkapja a pénzt, akkor „eltekint” a bérgyilkosságtól. A sértett a súlyos fenyegetés hatására még aznap este Kötegyánban, a gyanúsított lakóháza előtt átadta a kért összeget a zsarolónak.

A gyanúsítottat a rendőrök 2019. szeptember 30-án a késő esti órákban fogták el, amelynek során azt tapasztalták, hogy az utazótáskák már ki voltak készítve az éjszakai induláshoz, a gyanúsított és élettársa ugyanis munkavállalás céljából Svájcba készült.

A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele és a tervezett külföldi utazás miatt tartani lehet az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábra kerülése esetén az ügy sértettjét vagy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Nézze meg ezt is:

Rendőrségi felhívás

Gyulán, a Mátyás király utca 7. szám előtt 2021. február 24-én 8 óra 15 perc …