2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 10. 04.

Témák:

– A Fogyasztóvédelmi Békéltető Testületek mandátuma az év végével megszűnik, így a jövőben új testület alakul – hangzott el a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kihelyezett elnökségi ülésén. A nemrég Békés megyében is elindított munkaerő piaci reformprogram segítségével három hónap alatt eddig 1300-an kaptak munkát. Emellett a témák mellett a hamarosan átalakuló szakképzési rendszerről is szó esett a gyulai Royal Nyomdában.

– Kétmillió forint értékben kap sporteszközöket a gyulai román iskola – jelentették be pénteken. A támogatást a Miniszterelnökség biztosítja az intézmény számára.

– Ebben az évben is csatlakozott a Kutatók Éjszakájához a levéltár. A bűn, büntetés és kegyelem a történeti forrásokban címet viselő konferencián három előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

– A Magyar népmesék különleges világával ismertette meg a hallgatóságot Harangozó Imre néprajzkutató. Az esemény az Országos Könyvtári Napok gyulai nyitórendezvénye volt.

– Gyula kerékpáros sportjának egyik meghatározó alakjára emlékeztek a napokban. A négy éve elhunyt Brumár Mihály előtt ez alkalommal egy utánpótlás emlékversennyel tisztelegtek a megjelentek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …