2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 10. 07.

Témák:

– “Ezek az emberek valamilyen csodát csináltak, és ez nem egy szomorú történet” – hangzott el vasárnap, a honvédtiszti emlékhelynél, Gyulán. Idén van ugyanis a 170. évfordulója a tizenhárom aradi vértanú kivégzésének. Az eseményen Rékasi Károly színművész, a ROLE Zenekar és a Magyar Katonai és Huszár Hagyományőrző Szövetség adott emlékműsort.

– 34 diák vehette át 2019-ben a Bay Zoltán ösztöndíjat. Az önkormányzat 5 évvel ezelőtt hirdette meg először a pályázati lehetőséget a Gyulán tanuló, vagy gyulai diákok számára. Az ösztöndíj a középiskolások számára 9000, a felsőfokú tanulmányait végző hallgatók számára 13 000 forintos támogatást jelent.

– Az Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen figyelemfelhívó rendezvényen több szakmai programmal várták az érdeklődőket. Az esemény legfőbb célja, hogy népszerűsítsék a megelőzést segítő szűréseket, amelyek közül a Hídi séta az egyik legjelentősebb program.

– A gyulai gyökerekkel bíró sportvezető, Kocsis Mihály életéről szól fia, Kocsis L. Mihály kötete. A művet a gyulai könyvtárban mutattak be Fábián István újságíró közreműködésével.

– Halálos közlekedési baleset történt szombaton, a 44-es számú főút Békéscsaba és Kétsoprony közötti szakaszán.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …