2024. április 23., kedd
FONTOS

160-nal mértek be egy Audit Gyula és Csaba között

A megengedettnél jóval gyorsabban hajtó autósokat mértek be a sebességmérő műszerek Békéscsabán. A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Békéscsabán, a Körte soron, illetve a 44-es számú főút Békéscsabáról Gyula felé vezető szakaszán is volt olyan autós az elmúlt hétvégén, aki jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. Az előbbi helyen, ahol maximum 50-nel lehet haladni, 2019. október 5-én egy személygépkocsi vezetője 90 km/h sebességgel hajtott. A főúton pedig előző nap 110 helyett 160-al ment egy autós.

A gyorshajtás nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ráadásul az őszi időszakban, amikor az utak a lecsapódó párától, esőtől gyakrabban nedvesek, vizesek, még óvatosabban kell közlekedni.

A balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek úgy, hogy betartják a szabályokat. Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket azzal, hogy gyorsan hajtanak, nem tartanak kellő követési távolságot, megszegik az elsőbbségadás, kanyarodás szabályait! Közlekedjenek figyelmesen és türelmesen!

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …