2020. július 4., szombat
FONTOS

2,5 milliárd forintból újulhat meg a Gyulai Várfürdő több pontja

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a közelmúltban, az Almásy-kastély cselédszárnyának alapkő létételi ünnepségén jelentette be, hogy a Gyulai Várfürdő is komolyabb forrásokhoz jut még ebben az évben.

Az új fejlesztési tervek megvalósítására 2,5 milliárd forintos támogatásban részesül a Gyulai Várfürdő – jelentette be Görgényi Ernő polgármester a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, a kiemelt turisztikai attrakciók fejlesztésére stratégiai célként tekint a gyulai önkormányzat, ezek között pedig elsődleges a Gyulai Várfürdő.

Minden korosztályt és korcsoportot érintenek a Gyulai Várfürdő fejlesztései. A koncepció kidolgozásánál szerepet játszott a fejlesztői igény, a gyulai vár és a köré tervezett Szigeterőd-projekt hosszú távú programterve, a meglévő épületek és infrastrukturális adottságok, illetve az anyagi lehetőségek.

A “Gyermekparadicsom” mellett, a Gyulai Várfürdő a nyári családi medence felújítását és bővítését, valamint a benne 18 éve működő csúszdapark felújítását, cseréjét tervezi. Kun Miklós kiemelte, a harmadik legnagyobb volumenű beruházás már nem a családosokat érinti, hanem elsősorban a gyógyulni vágyó idősebb korosztályt, illetve a medical wellnessre nyitott fiatalabbakat. Cél egy kültéri, de belső térből megközelíthető medencerendszer létrehozása, mely a jelenlegi épület átépítését indokolja.

Nézze meg ezt is:

Ezekre kell odafigyelnünk a fű műtrágyázásánál és nyírásánál

  Ha két-három vagy négy-öt hónappal ezelőtt tartós, komplex műtrágyával kezeltük a frissen vetett pázsitot, …