2024. április 20., szombat
FONTOS

Átadták a közel 130 millió forintból felújított Törökzugi Óvodát

A Törökzugi Óvoda két csoportjának műsora látható ezeken a felvételeken, akik megújult óvodájuk pénteki átadó ünnepségén léptek fel. Az intézmény közel 130 millió forintos korszerűsítésen esett át, megújultak a csoportszobák, 47 új beltéri ajtót építettek be, de megújult az összes vizesblokk és 92 korszerű radiátor felelős a fűtésért az épületben. Az 1974-ben épült Törökzgi Óvodában azóta ekkora felújítás nem történt.

Becseiné Lock Gabriella a gyerekek megújult környezetével kapcsolatban a pedagógusok feladataira is kitért. Elmondta, hogy ezt az évet biztonságos környezetben kezdhették meg, az intézményben rendelkezésre álló eszközök pedig remek alapot adnak a nevelő munkához.

Az ünnepélyes épületátadó alatt a belső tereket is megtekintették a jelenlévők. Kónya István alpolgármester elmondta, hogy az óvodában még nem értek véget a munkálatok, mivel sportóvodáról van szó, jelenleg egy sport udvar kialakítását tervezik.

Az utóbbi 5 évben Gyulán 783 millió forintot fordítottak az oktatási, nevelési intézmények korszerűsítésére, ebbe a sorba tartozik a Törökzugi Óvoda is – mondta Görgényi Ernő polgármester.

A megújult óvoda jelenleg 87 óvodást vár naponta, velük 25 fős csoportokban foglalkoznak a pedagógusok.

Az oktatási, nevelési intézmények korszerűsítésére megnyert pályázati forrás mellett az önkormányzat plusz önerőt is hozzátett a beruházáshoz, mivel a pályázat benyújtása óta eltelt évek során jelentősen emelkedtek az építési költségek.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …