2024. április 19., péntek
FONTOS

Nagy különbségű győzelmet aratott Gyulán a Fidesz-KDNP

Nagy különbségű győzelmet aratott Gyulán a Fidesz-KDNP, Görgényi Ernő jelentős különbséggel előzte meg vetélytársait a polgármesteri címért.

Görgényi Ernő kiemelte, a rendszerváltozás óta először fordult elő, hogy egy gyulai polgármester harmadjára méretteti meg magát egy önkormányzati választáson. 99 százalékos feldolgozás mellett a szavazatok 60,38 százalékát gyűjtötte be vasárnap.

Gyulán 2010 óta csak a Fidesz nyert egyéni körzetet. A tízből ezúttal “csak” kilenc körzetet nyertek a kormánypártok helyi képviselői, egyedül az ötös körzetet nem húzta be Torma Béla, ott a Gyulai Városbarátok Köre ad képviselőt az új testületbe a szavazatok majdnem 54 százalékát begyűjtő Vigné Fábián Diána révén.

Veres András a hármas körzetben nyert a szavazatok 63 százalékával, így lesz új fideszes képviselő is az új testületben. A polgármesterként is induló, ex-fideszes Galbács Mihály 8,19 százalékig jutott.

Kompenzációs listán mandátumot szerzett a Gyulai Városbarátok Köre színeiben Durkó Károly, valamint Szalai György, a Demokratikus Koalíciótól Leel-Őssy Gábor, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében Galbács Mihály.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …