2021. február 26., péntek
FONTOS

Békési civilek segítik a gyermekosztályt

Több, a képeken láthatóhoz hasonló helyiséget alakíthatnak ki a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének gyermekosztályán. Mindez annak köszönhetően jöhet létre, hogy ismét eredményes volt az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete által szervezett jótékonysági est. Ennek az 1,3 millió forintos bevételét kapta meg a gyógyító intézmény.

Farkas László, a civil szervezet titkára elmondta, az adományozás a sikeres, mintegy kétszáz résztvevős bálnak köszönhető. Kövesdi József osztályvezető főorvos hangsúlyozta, a tavalyi, egymilliós adományból infúziós pumpákat vásároltak, ezekből nemcsak Gyulára, hanem Békéscsabára is jutott. A fürdővárosi gyermekosztállyal kapcsolatban Becsei László főigazgató főorvos hangsúlyozta, áprilistól immár nem külön telephelyen, korszerű körülmények között működnek. A 74 ágyon egy-két kivételtől eltekintve szinte mindenféle ellátásra van lehetőség.

A jótékonysági programsorozat szervezői úgy tervezik, a jövőben is folytatják a karitatív munkát.

Nézze meg ezt is:

Pénteken is kedvezőtlen adatok születtek, 82 új fertőzött Békésben

13153-ról pénteken 13235-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma Békés megyében. …