2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több program várja az érdeklődőket az idei Csabai Kolbászfesztiválon

“A csabai Csabán az igazi!” szlogennel immár 23. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált.

Az október 24-27 közötti rendezvény célja a megyeszékhely, valamint a környező települések nevezetességeinek megismertetése. Hégely Sándor, a négy napos esemény főszervezője elmondta, az elkészülő összes kolbász körbeérné Békéscsabát. Az idei fesztivál újdonsága, hogy az ifjúsági versenyt a nagyszámú jelentkezés miatt, két napon bonyolítják le, korosztályok szerint. A felépülő sátorváros 15 ezer négyzetmétert foglal magába, összesen 40 ezer négyzetméteren zajlik a rendezvény. A két nagysátor egyenként négyezer négyzetméteres, és a harmadik legnagyobb sátorban a mezőgazdasági, élelmiszeripari kiállítást és vásárt rendezik meg. A fesztivál programjai között lesz többek között disznóvágás bemutató.

Hégely Sándor elmondta, a vendégek 60 százaléka 100 km-nél távolabbról érkezik. A négy napos eseményen megjelenő több, mint 100 ezer ember egy tizede a világ távolabbi pontjáról érkezik Békéscsabára. A fesztiválon töltött káposzta készítő verseny is lesz, amely egyre népszerűbb a vendégek körében.

Az idei Csabai Kolbászfesztiválon többek között fellép a Magna Cum Laude, a Halott Pénz, valamint a Bagossy Brothers Company.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …