2024. április 23., kedd
FONTOS

A következő évek terveit ismertették Gyulán

A választási eredmények értékelésével kezdődött a csütörtök délutáni, gyulai sajtótájékoztató.

Görgényi Ernő a gyulai helyzettel kapcsolatban elmondta, október 24-én tartják az alakuló ülést. Vezető tisztséget továbbra is olyan emberek tölthetnek be, akik erős legitimációval bírnak, így várhatóan alpolgármester lesz Alt Norbert és Kónya István.
Gyulán a tízből kilenc körzetet a Fidesz nyert, egyet nem, de ez utóbbi képviselője is minden támogatást megkap a jövőben. Elmondta, a bizottságok összeállításánál is megpróbálnak konszenzust kialakítani. Kiemelte, egy törpe kisebbség negatív kampányt folytatott, de a gyulai választók ezt nem értékelték.

A Fidesz helyi kampányfőnöke, Alt Norbert arról beszélt, hogy pártjuk sok helyen hibás döntést hozott. Azt mondta, rossz üzenete van, hogy ha a helyben megbukott közszereplők bekerülnek a megyei vezetésbe.

Kónya István hangsúlyozta, bár a megyei listán elfoglalt negyedik helye alapján lehetne megyei alelnök, de nem akar az lenni.

Kérdésünkre Görgényi Ernő polgármester elmondta, a következő öt év újabb jelentős fejlődést hozhat a város életében. Ha minden a tervek szerint alakul, nagyot léphet előre a Gyulai Várfürdő mind a gyógyászat, adott esetben pedig akár az úszással kapcsolatos infrastruktúra fejlesztése révén. Sokat vár a városvezetés a Szigeterőd projekttől.

Görgényi Ernő kiemelte, az Airbus beruházás nagy lökést adhat ahhoz, hogy megerősödjön Gyula ipari karaktere, ez a projekt ráadásul további befektetőket hozhat a városba. A polgármester a kiemelt programok között említette a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, de nagy szerepet szánnak a civil szféra támogatásának, a zöldpolitikának, és fontosnak tartják a kisebb közösségi terek megújítását.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …