2020. február 26., szerda
FONTOS

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Megalakult a 2019-2024-es időszakra a Békés Megyei Képviselő-testület, az alakuló ülésen Zalai Mihály lett újabb öt évre az elnök.

Az új testületben 17 képviselő kapott helyet.

A 2019. október 13-ai választások után a Békés Megyei Képviselő-testületbe 17 képviselő jutott be. Az alakuló ülést október 21-ére hívták össze, előtte azonban a Békéscsabai Református Egyházközség templomában ökomenikus hálaadó áhítaton vettek részt a frissen megválasztott képviselők.

Az alakuló ülést a korelnök, Sonkolyné Szekerczés Margit nyitotta meg, aki elmondta: mind a 17 képviselő mandátumát rendben találták. Ezután dr. Magyari János, a Békés Megyei Területi Választási Bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket, és kívánt sikeres munkát az
esküt tett testületnek. Magyari János hozzátette: az önkormányzati választáson Békés megyében a választásra jogosultak 47 százaléka járult az urnák elé, Békés megyében közel 112 ezren szavaztak.

Hat jelölőszervezet állított megyei listát, a Fidesz-KDNP tíz, a Jobbik és a DK két-két, a Momentum, az MSZP és a Mi Hazánk Mozgalom pedig egy-egy mandátumot szerzett.

Az eskütétel után a képviselők elnökre tettek javaslatot: Szegedi Balázs (Fidesz-KDNP) a korábbi elnököt, Zalai Mihályt (Fidesz-KDNP), Samu Tamás Gergő (Jobbik) pedig dr. Szabó Ervint (Jobbik) jelölte, közülük titkos voksolással 12 igen szavazattal Zalai Mihályt választotta a testület újabb öt évre elnökévé.

Az eskütétel és a megbízólevél átvétele után az újonnan megválasztott elnök vette át az ülés vezetését, köszönetet mondott a rá szavazó
képviselőknek a bizalomért, és megköszönte mindenkinek a munkáját, aki Békés megyében közreműködött a választások sikeres lebonyolításában.

A közgyűlés a bejelentések ismertetésével folytatódott.

Nézze meg ezt is:

Megváltozhat a parkolási rend Gyula két területén

Minden évben felülvizsgálják a parkolási rendet Gyulán. Az év elején várhatóan a város két területén …