2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Több százan vettek részt a gyulai továbbtanulási börzén

Több száz 7. és 8. osztályos tanuló látogatott el csütörtökön a művelődési központban rendezett továbbtanulási börzére.

Az immár harmadik alkalommal megrendezett eseményre tizennyolc oktatási intézmény: gimnáziumok, szakgimnáziumok és szakközépiskolák érkeztek a megyéből. De emellett a Gyulai Ifjúsági Központ is felállította standját, melyen a meg nem jelent oktatási intézmények szórólapját találták az érdeklődők. Az iskolások közül voltak, akik még nem, mások már tudták, milyen középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A diákok számos látványos bemutatót, eszközt és gépet tekinthettek meg. Az érdeklődőket igény esetén szakemberek, pedagógusok vagy az iskolák tanulói látták el megfelelő tanácsokkal. A földszinti standoknál például szemügyre vehettek egy CNC hegesztőgépet. Ennek működtetéséhez elengedhetetlen a matematika és az informatika kellő ismerete, árulta el Molnár István, aki a gépgyártás-technológiai technikus szakképesítést mutatta be az érdeklődőknek.

A börzén a megjelent gimnáziumoknak volt a legnehezebb dolga, hiszen ők nem tudtak olyan figyelemfelkeltő bemutatót tartani a diákoknak.

Az érdeklődőket arról is tájékoztatták, hogyan befolyásolják az egészségügyi problémák a pályaválasztást, hiszen az epilepsziával, a lúdtalppal de a színtévesztéssel vagy gluténérzékenységgel élőknek is korlátozottak a lehetőségeik.

A pályaorientációs börze célja a fiatalok helyben maradásának és szerepvállalásának ösztönzése mellett a hiteles információátadás és segítségnyújtás, árulta el Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő médiamenedzser.

Akik a börzét követően sem tudják eldönteni, milyen intézményben vagy irányban szeretnék folytatni tanulmányukat, azoknak sem kell kétségbe esniük, hiszen a Gyulai Ifjúsági Központban egyéni pályaválasztási tanácsadást nyújtanak számukra.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …