2021. március 7., vasárnap
FONTOS

Engedelmességi kutyás workshopot rendeztek Gyulán

Ilyen és ehhez hasonló engedelmességi utasításokat sajátítottak el a kutyák és gazdáik a szombaton rendezett workshopon. A gyulai Thermal campingbe Győrből, Várpalotáról, Budapestről, Szolnokról, Törökszentmiklósról és Gyuláról érkeztek érdeklődők.

Bajnok Attila kiképzésvezető huszonnyolc éve foglalkozik a kutyák tréningezésével, tizenkilenc évvel ezelőtt Győrbe költözött, ahol folytatta tevékenységét. Az ő felkérésének eleget téve érkezett a hétvégén Gyulára Bagi Csilla, válogatott versenyző, aki egyenként foglalkozott a négylábúakkal és gazdáikkal.

A kutyaiskolákat sokan azzal keresik fel, hogy azt szeretnék, ha családi kutyájuk jól nevelt, engedelmes társsá válna. Az iskolák vagy óvodák csoportos tanfolyamai sikerrel segítik a kutyatartókat és az állatok szocializációjához is nagyban hozzájárulnak. Bagi Csilla azt is elárulta, mikor és hogyan érdemes elkezdeni az oktatást vagy kiképzést.

A workshop nem csak azok számára volt hasznos, akik agilityznek vagy dog-dancingeznek kutyáikkal, hanem azok is jó néhány praktikus információt szerezhettek, akik teljesen kezdők, vagy csak a későbbiekben szeretnének versenyezni. Bajnok Attila elmondta, számos amatőr jelentkező jutott már el odáig, hogy sikeres engedelmes vizsgát tegyen.

A workshopon elsajátított modern módszerek sokat segítettek a gazdiknak, de a kutya nélkül érkezett szemlélők is jól érezhették magukat.

Nézze meg ezt is:

118 új fertőzött Békés megyében

A pénteki 13 757 eset után szombaton 118 új fertőzöttel 13 875-ra nőtt a Békés …