2024. április 20., szombat
FONTOS

Több, mint 700 csapat gyúrt egyszerre a Csabai Kolbászfesztiválon

 

Több, mint 700 csapat gyúrt egyszerre szombat délelőtt, a 23. Csabai Kolbászfesztivál Nemzetközi Kolbászkészítő Versenyén. A csabai kolbász receptje több, mint kétszáz éves, és olyan utat járt be, hogy 2019-re elérte, hogy igazi ünneppé váljon az esemény.

A fesztiválra a több, mint 100 ezer ember egy tizede a világ távoli pontjáról érkezett Békéscsabára. A Nemzetközi Kolbászkészítő Versenyre az Erdély keleti részén található Hargita megyéből is érkeztek gyúrók. A 24 fős csapat felcsíki kolbászt készített. Az eseményre mindenki különféle technikával, valamint recepttel érkezett.

A szombati, Nemzetközi Kolbászkészítő Versenyen rendszerint részt vesz a gyulai önkormányzat csapata. Idén egy sütnivaló gyulai házikolbászt készítettek. Az október 24-27 közötti rendezvény célja évről-évre az, hogy népszerűsítse a megyeszékhely, valamint a környező települések nevezetességeit.

Az eseményre ellátogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Azt mondta, Magyarország a fesztiválok országa. A csabai kolbász hazánk egy olyan unikális, minőségi terméke, mely hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a világon a 12. legnagyobb kolbászexportot bonyolította le. Hozzátette, 18900 tonnányi kolbászt exportáltunk a világ 45 országába, a cél az, hogy a világ 10 legnagyobb kolbászexportáló országa közé kerüljünk.

A kolbászgyúrás mellett a hazai, könnyűzenei élet szereplői szórakoztatták a közönséget, úgy, mint a Magna Cum Laude, a Follow The Flow, valamint a Kowalsky meg a Vega.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …