2024. március 29., péntek
FONTOS

A 300 ezredik vendég érkezett az Almásy kastélyba

Kint is, bent is állt a sor kedd délelőtt, az Almásy kastély főbejáratánál. A látogatóközpont három és fél évvel ezelőtti nyitása óta nagyon sokan nézték meg a különleges kiállítást. Kedd délelőtt már a 300 ezredik vendéget köszöntötték.

A szerencsés látogató egy három gyermekes családanya, a budapesti Juhász Krisztina lett. Ők több ajándékot kapott Fekete-Dombi Ildikó ügyvezetőtől és Görgényi Ernő polgármestertől.

A látogatóközpont egy tudós, de akár egy kisgyermek számára is tartogat érdekességeket – mondta Fekete-Dombi Ildikó, aki szerint sikerük egyik titka éppen ez, vagyis hogy a család minden tagja talál olyan elemeket a falak között, melyek elnyerik a tetszését.

Ambiciózus terveket fogalmaztak meg a látogatóközpont kialakításánál, de arra azért nem számítottak, hogy három és fél év után már a 300 ezredik vendéget köszönthetik. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a kastély fejlesztése a cselédszárny, vagy legújabban kiskastély szárny korszerűsítésével folytatódik. S bár a gyulai kulturális turizmus erős lábakon áll, a Szigeterőd program és a Gyulai Várszínház tervezett fejlesztései révén a következő években további előrelépésre számíthatunk.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …